Jak správně pečovat o zmrzlinový stroj?
Častá obava zákazníků. Zvládneme udržet stroj v optimální formě? Nemusíme se bát odběrů vzorků? Nemusíte, stačí dodržovat několik základních pravidel.
Čištění zmrzlinového stroje vyžaduje pečlivost a důslednost od každého pracovníka, aby bylo zajištěno nejen správné fungování stroje, ale také hygiena a bezpečnost prodávané zmrzliny. Vždy začněte mytím na mycí režim daného zmrzlinové stroje, optimálně s profesionálním mycím prostředkem na gastronomické zařízení, poté stroj úplně vypněte a vyjměte všechny snímatelné části, jako jsou výdejní páky, míchací metly, nebo nášlehová čerpadla. Tyto části důkladně rozeberte, namočte do teplé vody s jemným čisticím prostředkem a pečlivě je vyčistěte pomocí měkké houbičky nebo kartáče. Důkladně je opláchněte a vysušte. Samotný stroj vyčistěte vlhkou houbičkou. Po dokončení čištění všechny části dokladně promažte a opět pečlivě sestavte a stroj zapojte. Je nezbytné mýt stroj každý den. Jen tak dosáhnete delší životnosti stroje a optimálně kvalitě připravované zmrzliny.
Pomohl vám tento článek?
Kontaktujte našeho specialistu!
Jakub Schimmer
tel.: 721177110
info@gelatec.cz